Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sajtos képes leírás - Pogácsa.tlap.hu
részletek »

Sajtos - Pogácsa.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pogacsa.tlap.hu » Sajtos
Keresés
Találatok száma - 15 db
A tökéletes sajtos pogácsa receptje

A tökéletes sajtos pogácsa receptje

A pogácsa a baráti összejövetelek lelke. Próbáld ki receptjeinket, hogy még különlegesebbé tedd ezeket az alkalmakat. Tipikus vendégváró apróságok, nem tipikus ízekkel. Ha valami újdonsággal szeretnéd meglepni látogatóidat, próbáld ki pogácsareceptjeinket, melyekkel biztosan sikert aratsz.

Élesztős recept

Élesztős recept

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben és összekeverjük a liszttel elmorzsolt zsírral és a margarinnal. Jól összedolgozzuk, lisztezett deszkán fél cm vatagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük tojással és meghintjük reszelt sajttal...

Elkészítés Kurucz Tóni módra

Elkészítés Kurucz Tóni módra

Igazi falusi sajtos pogácsa recept a 'nagy öregektől'. Nem csak a tetején, de a pogiban magában is sok sajt van! Bár kissé időigényes, mindenképpen megéri. Nálunk másnapra sohasem marad belőle. :) Bármikor fogyasztható, a legjobb, ha folyamatosan rájárhat az ember. Jó étvágyat hozzá mindenkinek!

Elkészítési mód

Elkészítési mód

Sajtos pogácsa ügyben már igen régóta tanácstalan voltam, amikor Kocsonya Kálmán mesterszakáccsal összefutva eszembe jutott a sajtos pogácsa körüli bizonytalankodásom. Kálmán egy-két pogácsát készített már életében, ezért is voltam a legnagyobb bizalommal a receptje iránt. Ráadásul annyira azért ismert, hogy sejthette, akármilyen tucat sajtos pogácsa recepttel nem leszek elégedett. A recept megtetszett, s valóban van benne egy kis csavar...

Finom sajtos pogácsa

Finom sajtos pogácsa

A sajtos pogácsa hozzávalói: 30 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 tojás, egy kis só, 3 kanál tejföl, 3 dkg élesztő, 20 dkg sajt. Az elkészítésének ideje körülbelül 75 perc. Célszerű dupla adagot sütni.

Hirdetés
Gyors recept

Gyors recept

Hozzávalók: - 50 dkg liszt - 25 dkg vaj vagy margarin - 25 dkg reszelt sajt - 1 csomag sütő por - 1 kávés kanál só - annyi tejföl amennyi kell hogy összeálljon - 1 tojás a kenéshez Elkészítés: A sütőporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetőleg minél gyorsabban, hogy ne olvadjon meg a zsiradék. Belekeverjük a reszelt sajtot és hozzáadjuk a sót, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Két ujjnyi vastagra nyújtjuk (én sokszor csak a kezemmel lelapítom, és kicsi pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Felvert tojással megkenjük és nagyszemű só kristályokkal és köménymaggal megszórjuk. Nagyon forró sütőben arany színűre sütjük...

Hajtogatott elkészítési mód

Hajtogatott elkészítési mód

Hozzávalók: - 3 dl tej - 10 dkg vaj - 50 dkg liszt - 3 dkg élesztő - 1 mk. cukor - 2 mk. só Ezen kívül: - 10 dkg vaj - 20 dkg reszelt sajt - 1 tojás - a tetejére még: reszelt sajt/szezámmag, mák, kömény, tökmag, stb. A tészta hozzávalóit kenyérsütő gép üstjébe sorakoztatjuk, rugalmas tésztává gyúrjuk - illetőleg hagyományos kelt tésztát készítünk: tejben felfuttat az élesztő...

Hogyan kell elkészíteni?

Hogyan kell elkészíteni?

Nemrég megkínált valaki ezzel a jó kis pogácsával. Nagy finom, laza a tésztája, légiesen könnyű, mint amilyent a pékségben árultak gyerekkoromban. Pont, mint amilyennek egy pogácsának lennie kell. Persze elkértem a receptet, úgy gondolom, ettől nem foszthatjuk meg a világot...

Igazi sajtos pogácsa

Igazi sajtos pogácsa

Hozzávalók: - 1 kg liszt, - 50 dkg vaj, - 4 dl tejföl, - só ízlés szerint, - 2 db tojás, - 7 és fél dkg élesztő, - 1 dl bor, - 10 dkg reszelt sajt Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beleteszem a só, pici tejjel élesztőt, tojást, sajtot, tejfölt, a bort. Összegyúrjuk (ne legyen kemény), majd kelesztjük 20 percig. Elnyújtjuk félujjnyi vastagra, elöl-hátul felhajtjuk, és újból elnyújtjuk 20 perc múlva. A 20 perc elteltével ujjnyira megnyújtjuk, megvagdaljuk a tetejét, kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, megkenjük tojással. Ízlés szerint sajtot is lehet a tetejére szórni. Előmelegített sütőbe (forró legyen!) tesszük és kisütjük...

Hirdetés
Leveles sajtos pogácsa

Leveles sajtos pogácsa

Elkészítése: először mérjünk ki 30 dkg lisztet, morzsoljuk bele az élesztőt, keverjük bele a sót, morzsoljuk bele a zsírt, szórjuk bele a sajtot, majd dolgozzuk össze a tejföllel és a tojással.Ha szükséges még a többi lisztet is adjuk hozzá, de a tésztánk ne legyen túl kemény, hogy könnyen lehessen nyújtani. 30 percig pihentetjük, majd 4 szer hajtogatjuk, negyedórás időközönként...

Nagyi féle recept

Nagyi féle recept

Kimérünk 30dkg lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a sót,belemorzsoljuk a zsírt és beleszórjuk a reszelt sajtot. Amikor ez a mindenbele masszánk megvan, összedolgozzuk tejföllel és tojással. Ha szükséges még hozzá liszt, akkor adunk még hozzá. 30 percig állni hagyjuk, majd 4x hajtogatjuk, minden hajtás közt várunk negyed órát (kinyújtjuk és jobbról balra félbehajtjuk, majd balról jobbra, majd fentről lefele stb.)...

Sajtos pogácsa - Az én világom

Sajtos pogácsa - Az én világom

Vendégváró pogácsát készítettem ma. Az eredeti receptjét egy barátomtól kaptam, amiben sütőpor szerepelt az élesztő helyett, de nekem jobban ízlik élesztősen. A felhasznált sajtok lehetnek más ízűek is, van, hogy füstölt sajtot reszelek a tésztába. A sok sajttól-vajtól napokig élvezhető lesz és nem szárad ki, bár nagyon hamar fel szoktuk falni...

Sajtos pogácsa renceptje

Sajtos pogácsa renceptje

Hozzávalók: - 50dkg liszt - 25 dkg margarin - 1 kk só - 1 db tojás - 5 dkg élesztőt 1 dl tejben megfuttatni +1 kanál cukor(én ezt porélesztővel helyettesítettem+langyos tej+cukor). Összegyúrni, 20 perc pihi...

Túrós-sajtos pogácsa

Túrós-sajtos pogácsa

Ez a pogi is a hétvégi sütögetés terméke: a sok édes mellett kellett valami sós nasi. Irtó finom, hamar elkészül és szerencsére nem kell hajtogatni sem. Szerintem frissen-langymelegen a legtökéletesebb!

Tutitippek az elkészítéshez

Tutitippek az elkészítéshez

Italozgatáshoz, aperitif mellé, partikra vagy házibulihoz jár egy kis sós harapnivaló. Ilyen ez a nagyon egyszerűen elkészíthető, kiadós sajtos pogácsa, amely tésztát tetszés szerint variálhatunk mind a formát (pl a képen látható perecet), mint pedig a tetejére kerülő fűszereket illetően...

Tuti menü