Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Burgonyás képes leírás - Pogácsa.tlap.hu
részletek »

Burgonyás - Pogácsa.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pogacsa.tlap.hu » Burgonyás
Keresés
Találatok száma - 13 db
Az én burgonyás pogácsám

Az én burgonyás pogácsám

Kb. 8 éve keresem a számomra tökéletes burgonyás pogácsa receptet. Keresés közben találtam egy csomó másfajta tökéletes pogácsa receptet (juhtúrós, sokmagos, tökmagos, sajtos), de ez nem akart sikerülni. Vagy túl tömör volt, vagy túl sok volt a burgonya, vagy kevés, mindig volt vele valami problémám. Aztán múlt hétvégén azt mondtam a családnak, hogy addig nem nyugszom, amíg ki nem kísérletezem a tökéletes arányokat. Ez 3 különböző tepsit jelentet, mire a 4. tökéletesen sikerült. Azóta már kétszer megsütöttem, mert a héten sajnálatos események folytán szükség volt vendégváróra...

Burgonyás pogácsa

Burgonyás pogácsa

A burgonyát hámoztam, kis kockákra vágva sós, forró vízben megfőztem. Kelesztő tálba téve összetörtem, és hozzákevertem a margarint. 1zesítettem sóval, majd hozzákevertem a tejet, tejfölt, és a tojást. Végül a lisztet elkevertem az élesztőporral, ezt is hozzákevertem. Könnyen gyúrható, könnyű tésztát kell kapni...

Burgonyás pogácsa receptje

Burgonyás pogácsa receptje

A lisztet összegyúrjuk a margarinnal és a tört burgonyával, sózzuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és összedolgozzuk a tésztát a tojássárgákkal. Egy óra hosszat pihentetjük meleg helyen. Ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és tetszőleges méretű pogácsákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és tetejüket tojásfehérjével megkenjük. Felét köménymaggal, másik felét szezámmaggal szórjuk meg...

Elkészítés - ahogy Anyu csinálja

Elkészítés - ahogy Anyu csinálja

A burgonyás pogácsa hozzávalói: - 1 kg liszt - 20 dkg sertészsír - 30 dkg burgonya - 1 nagy pohár tejföl (4 dl) - 2 db tojás - 4 teáskanál só - 4 dkg élesztő - 1 dl tej - kevés cukor...

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés lépésről lépésre

Ez az egyik legkiválóbb pogácsarecept, amellyel valaha dolgoztam. Ha kellő odafigyeléssel készítjük el, egészen biztosan nem okoz csalódást a végeredmény. A honlapon részletesen leírják az elkészítését fényképekkel illusztrálva.

Hirdetés
Elkészítés nagymama módra

Elkészítés nagymama módra

Hozzávalók: - áttört főttkrumpli-jól kihűtve - liszt-amennyit felvesz (minél hidegebb a krumpli, annál kevesebb kell) - só Ezeket jól összegyúrjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét kerékküllő alakban késsel bemetsszük, és jól kizsírozott/margarinozott tepsibe rakjuk...

Hajtogatott krumplis pogácsa

Hajtogatott krumplis pogácsa

Légies volt, könnyed, magas és fantasztikusan finom. A hétvégi szülinapozásra készült ez is, hogy legyen, ami felszívja az étvágygerjesztőket. Két tepsinyi mennyiségből 3 darab maradt - szerintem már senki nem merte kivenni az utolsókat... S recept iránti igényét nyújtotta be anyósom és sógornőm is!

Házi elkészítés

Házi elkészítés

Ezzel a recepttel egy időben nagyon sokat dolgoztam. Csak annyit mondhatok róla, szerintem kiváló! A só és cukor finom változtatásával mindenki saját szája-ízére alakíthatja a pogácsa ízvilágát. Elkészítési idő: min. 220 perc...

Isteni krumplis pogácsa

Isteni krumplis pogácsa

Isteni finom pogácsa egy kedves ismerőstől! Hálás köszönet érte, nálunk családi kedvenc lett. Hozzávalók: 25 dkg főtt krumpli, 3 tojássárgája, 1 Ráma kocka, 50 dkg liszt, 2-3 dkg élesztő, cukor, só és tej...

Hirdetés
Krumplis pogácsa

Krumplis pogácsa

Krumplis pogácsát készíthetünk élesztős kelt tésztából és élesztő nélkül is. Ebben az esetben nem fog megnőni a pogácsa, de az íze ugyanolyan kitűnő. Krumplis pogácsa hozzávalók: - 5 közepes főtt burgonya - 50 dkg liszt - 2,5 g élesztő - 1 dl tej - 2 dl tejföl - tojás a kenéshez - 2 teáskanál só...

Krumplis recept

Krumplis recept

A lisztet a zsírral v. vajjal, és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót és az egészet jól összedolgozzuk. Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként négyszer hajtogatjuk. minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel összekevert tojással. Az utolsó hajtogatás után 3 cm vastagra nyújtjuk...

Receptje Ágitól

Receptje Ágitól

Ma már van mindenféle függőség, az én párom pogácsa függő. Sok fajtát próbáltam már, de most az egyik kedves ismrős küldött egy olyan receptet, ami biztos befutó. Finom, puha, még a 3. napon is. (Ezt onnan tudom, hogy kimenekítettem pár darabot, gondosan eldugva, hogy meg tudjam kóstolni később is)...

Sajtos-burgonyás recept

Sajtos-burgonyás recept

A lisztet, margarint, tejfölt, 5 dkg sajtot, a főtt tört buronyát, és a 2 evőkanál tejben 1 kockacukorral felfuttatott élesztőt, 1 tojássárgáját, 2 kávéskanál sót összedolgozzuk. Háromszor kinyújtjuk, hajtogatjuk, közben fél-fél órát pihentetjük...

Tuti menü