Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pogácsa linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Pogácsa képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: pogacsa.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
4 ízletes, omlós recept - nagyi módra

4 ízletes, omlós recept - nagyi módra

Ha vendégeket vársz, mindenképp süss pogácsát, hiszen ez az apró süti lesz a buli lelke. Biztosan elkápráztatod látogatóidat. Elrontani biztosan nem tudod, mert elkészítése nem nagy ördöngösség. Egyre figyelj, süss sokat, ha barátokat vársz, mert hamar elfogy.

A hagymás pogácsa receptje

A hagymás pogácsa receptje

A hagymát vágjuk apró kockákra, és pirítsuk meg az olajon. Egy nagy tálban a sütőporos, sós lisztből, túróból, 1 tojásból, tejfölből, pirított hagymából és margarinból tésztát gyúrunk. Ha túl ragacsos lesz, szórjunk hozzá még egy kevés lisztet, majd folpackba csomagolva tegyük be a hűtőbe egy órára pihenni. Ha letelt az egy óra, kivesszük a hűtőből, deszkán kinyújtjuk (közben a sütőt be lehet már gyújtani), és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk...

A Káposztás pogácsa

A Káposztás pogácsa

Nagyon káposztás, jó borsos, frissen mennyei vendégváró, jó kis pálinkakísérő vagy sörkorcsolya. Hozzávalók: - 1 kg liszt - 50 g friss élesztő - 2 dl tej - 1 teáskanál cukor - 3 tojás (ebből egy a kenéshez) - 1 dl fehérbor - 30 dkg vaj, vagy (kacsa) zsír - 1 közepes fej fehér káposzta - 3 evőkanál étolaj (vagy 1 evőkanál kacsazsír) - só, frissen őrölt bors...

A tökéletes sajtos pogácsa receptje

A tökéletes sajtos pogácsa receptje

A pogácsa a baráti összejövetelek lelke. Próbáld ki receptjeinket, hogy még különlegesebbé tedd ezeket az alkalmakat. Tipikus vendégváró apróságok, nem tipikus ízekkel. Ha valami újdonsággal szeretnéd meglepni látogatóidat, próbáld ki pogácsareceptjeinket, melyekkel biztosan sikert aratsz.

Az én burgonyás pogácsám

Az én burgonyás pogácsám

Kb. 8 éve keresem a számomra tökéletes burgonyás pogácsa receptet. Keresés közben találtam egy csomó másfajta tökéletes pogácsa receptet (juhtúrós, sokmagos, tökmagos, sajtos), de ez nem akart sikerülni. Vagy túl tömör volt, vagy túl sok volt a burgonya, vagy kevés, mindig volt vele valami problémám. Aztán múlt hétvégén azt mondtam a családnak, hogy addig nem nyugszom, amíg ki nem kísérletezem a tökéletes arányokat. Ez 3 különböző tepsit jelentet, mire a 4. tökéletesen sikerült. Azóta már kétszer megsütöttem, mert a héten sajnálatos események folytán szükség volt vendégváróra...

Hirdetés
Babos pogácsa

Babos pogácsa

Egy kissé eltér a megszokott pogácsa recepttől, de érdemes kipróbálni ezt a finom pogácsa receptet, amely tarkababbal készül. Hozzávalók, 1kg liszt, 40dk főtt tarkabab, 40dk zsír, vagy margarin, 5dk élesztő, 2dl tejföl, 1evőkanál só, csipetnyi őrölt bors, 5dk szójaliszt...

Borsos tepertős elkészítési mód

Borsos tepertős elkészítési mód

Igazi hétvégi ínyenc finomság. A tepertős pogácsáról mindig drága nagymamám jut eszembe. Amikor felnőttem, az volt az első dolgom, hogy elkészítsem a számomra oly kedves süteményt. Hozzávalók: - 50 dkg liszt (szitált) - 40 dkg tepertő - 3 dkg élesztő - 1 dl tejföl - fél dl fehér bor - 10 dkg margarin - 2-3 dl tej - 1 teáskanál cukor - 1 mokkáskanál őrölt fekete bors - 1 púpozott teáskanál só...

Burgonyás pogácsa

Burgonyás pogácsa

A burgonyát hámoztam, kis kockákra vágva sós, forró vízben megfőztem. Kelesztő tálba téve összetörtem, és hozzákevertem a margarint. 1zesítettem sóval, majd hozzákevertem a tejet, tejfölt, és a tojást. Végül a lisztet elkevertem az élesztőporral, ezt is hozzákevertem. Könnyen gyúrható, könnyű tésztát kell kapni...

Burgonyás pogácsa receptje

Burgonyás pogácsa receptje

A lisztet összegyúrjuk a margarinnal és a tört burgonyával, sózzuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és összedolgozzuk a tésztát a tojássárgákkal. Egy óra hosszat pihentetjük meleg helyen. Ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és tetszőleges méretű pogácsákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és tetejüket tojásfehérjével megkenjük. Felét köménymaggal, másik felét szezámmaggal szórjuk meg...

Hirdetés
Csicsóka pogácsa füstölt Maldonnal és pekándióval

Csicsóka pogácsa füstölt Maldonnal és pekándióval

A csicsókát megpucolom, felkockázom kevés vízzel felteszem főni. Ha megfőtt, leszűröm, összetöröm, kihűtöm. Közben az élesztőt langyos tejben felfuttatom. Ha kihűlt a csicsóka, összedolgozom a vajjal, a sóval, a liszttel, a tojással és a élesztős tejjel. A tészta jól formázható legyen...

Diós leveles pogácsa

Diós leveles pogácsa

A pépesre zúzott fokhagymát habosra keverjük a vajjal, sóval, borssal, hozzáadjuk a dió felét. A felengedett tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastagra nyújtjuk, rákenjük a vajas diót. Ezután félbehajtjuk, tetejére szórjuk a dió másik felét, és likőrös pohárkával kiszaggatjuk...

Egri tepertős elkészítése

Egri tepertős elkészítése

A lisztet összegyúrjuk a darált tepertővel, a kevés tejben megfuttatott élesztővel, 2 tojássárgájával, a tejföllel meg a zsírral. Sóval, törött borssal ízesítjük, és jól kidolgozva másfél órát pihentetjük. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk...

Egyszerű tepertős pogácsa

Egyszerű tepertős pogácsa

Nem könnyű feladat tepertős pogácsát készíteni. Hiszen akkor igazán finom, ha leveles, a hajtogatás viszont időigényes feladat. A következő egyszerű tepertős pogácsa recepttel azonban hajtogatás nélkül is elérjük, hogy leveles legyen a pogácsa, ráadásul nagyon ízletes is lesz a tésztában lévő túrónak köszönhetően...

Eldőlős leveles tepertős recept

Eldőlős leveles tepertős recept

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 40 dkg darált tepertő, 3 tojássárga, 1 evőkanál rum, mogyorónyi zsír, 3 csapott kávéskanál só, kb. 2 dl tejföl, (3 dkg élesztő + 1 csipet cukor + 0,5 dl tej), tojás a megkenéshez...

Élesztős recept

Élesztős recept

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben és összekeverjük a liszttel elmorzsolt zsírral és a margarinnal. Jól összedolgozzuk, lisztezett deszkán fél cm vatagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük tojással és meghintjük reszelt sajttal...

Elkészítés - ahogy Anyu csinálja

Elkészítés - ahogy Anyu csinálja

A burgonyás pogácsa hozzávalói: - 1 kg liszt - 20 dkg sertészsír - 30 dkg burgonya - 1 nagy pohár tejföl (4 dl) - 2 db tojás - 4 teáskanál só - 4 dkg élesztő - 1 dl tej - kevés cukor...

Elkészítés Kurucz Tóni módra

Elkészítés Kurucz Tóni módra

Igazi falusi sajtos pogácsa recept a 'nagy öregektől'. Nem csak a tetején, de a pogiban magában is sok sajt van! Bár kissé időigényes, mindenképpen megéri. Nálunk másnapra sohasem marad belőle. :) Bármikor fogyasztható, a legjobb, ha folyamatosan rájárhat az ember. Jó étvágyat hozzá mindenkinek!

Tuti menü