Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pogácsa linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Elkészítés - Házi [2. oldal]
részletek »

Pogácsa képes leírás: Elkészítés - Házi [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: pogacsa.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés lépésről lépésre

Ez az egyik legkiválóbb pogácsarecept, amellyel valaha dolgoztam. Ha kellő odafigyeléssel készítjük el, egészen biztosan nem okoz csalódást a végeredmény. A honlapon részletesen leírják az elkészítését fényképekkel illusztrálva.

Elkészítés nagymama módra

Elkészítés nagymama módra

Hozzávalók: - áttört főttkrumpli-jól kihűtve - liszt-amennyit felvesz (minél hidegebb a krumpli, annál kevesebb kell) - só Ezeket jól összegyúrjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét kerékküllő alakban késsel bemetsszük, és jól kizsírozott/margarinozott tepsibe rakjuk...

Elkészítése más módon

Elkészítése más módon

Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk, amit fél óráig pihentetünk. Utána 5 vagy 6 cipót formálunk, ezeket kerekre kinyújtjuk...

Elkészítési mód

Elkészítési mód

Sajtos pogácsa ügyben már igen régóta tanácstalan voltam, amikor Kocsonya Kálmán mesterszakáccsal összefutva eszembe jutott a sajtos pogácsa körüli bizonytalankodásom. Kálmán egy-két pogácsát készített már életében, ezért is voltam a legnagyobb bizalommal a receptje iránt. Ráadásul annyira azért ismert, hogy sejthette, akármilyen tucat sajtos pogácsa recepttel nem leszek elégedett. A recept megtetszett, s valóban van benne egy kis csavar...

Finom sajtos pogácsa

Finom sajtos pogácsa

A sajtos pogácsa hozzávalói: 30 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 tojás, egy kis só, 3 kanál tejföl, 3 dkg élesztő, 20 dkg sajt. Az elkészítésének ideje körülbelül 75 perc. Célszerű dupla adagot sütni.

Hirdetés
Finom vajas pogácsa, bögrésen

Finom vajas pogácsa, bögrésen

A pogácsák alfája és ómegája, itt kezdődik a vendégváró falatok fogalma. A legfinomabb mind közül, amit valaha alkalmam volt kóstolni, és ismét Erzsi dédi keze munkáját dicséri. Nem szárad ki, nem szikkad meg, kívül van egy leheletvékony, vajas kérge, belül puha, foszlós.

Grocceni pogácsaoldala

Grocceni pogácsaoldala

Hidegen és melegen egyaránt nagyon jó italszivacsok a pogácsák. Napjainkban sajnos egyre kevesebben sütnek. Időre megdagasztja a kenyérsütőgép a pogit, amelyet már csak ki kell nyújtani, kiszaggatni és kisütni...

Gyors elkészítési mód

Gyors elkészítési mód

Az élesztőt futtasd fel egy kis langyos tejben egy csipet cukorral. A liszttel morzsold el a tepertőt és a zsírt, sózzad, borsozzad, majd tedd bele az élesztős tejet és gyúrd össze. Ha szükséges tegyél bele tejfölt az összegyúráshoz kb. 1 dl-t, esetleg egy kis fehérbort...

Gyors recept

Gyors recept

Hozzávalók: - 50 dkg liszt - 25 dkg vaj vagy margarin - 25 dkg reszelt sajt - 1 csomag sütő por - 1 kávés kanál só - annyi tejföl amennyi kell hogy összeálljon - 1 tojás a kenéshez Elkészítés: A sütőporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetőleg minél gyorsabban, hogy ne olvadjon meg a zsiradék. Belekeverjük a reszelt sajtot és hozzáadjuk a sót, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Két ujjnyi vastagra nyújtjuk (én sokszor csak a kezemmel lelapítom, és kicsi pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Felvert tojással megkenjük és nagyszemű só kristályokkal és köménymaggal megszórjuk. Nagyon forró sütőben arany színűre sütjük...

Hirdetés
Gyors tejfölös pogácsa

Gyors tejfölös pogácsa

Elmorzsolom a vajat a liszttel, hozzáadom a sót, a tojássárgáját, a porcukrot, az élesztőt és annyi tejfölt, hogy rugalmas legyen a tészta. Fél óráig pihentetem. Apró pogácsákat szaggatok, tepsibe rakom, megkenem felvert tojással. Forró sütőben aranybarnára sütöm...

Gyors, hajtogatott recept

Gyors, hajtogatott recept

A legpuhább, és legfinomabb túrós pogácsa. Igazoltan. Boti fiam amikor beleharapott, felkiáltott: Hmmmm, anya, ez pihe-puha, nagyon finom. És mivel némi kis csalással lett hajtogatva, még nagyon gyorsan el is készíthető...

Hagymás pogácsa

Hagymás pogácsa

Ma délután volt az első találkozónk a klubbunkban. Sajnos az utolsó pillanatban többen is lemondták, de így is tízen voltunk, ha jól emlékszem. Szerintem mindenki nagyon jól érezte magát. Most csak egyszerűen beszélgettünk, ismerkedtünk Nagyon érdekes volt, hogy mennyi közös téma akad ennyi eddig ismeretlen ember életében. Közel négy órát töltöttünk el együtt, csak a türelmetlen telefonok jelezték, hogy ideje haza menni. Három hét múlva beszéltük meg a következő randit...

Hagymás pogácsa recept

Hagymás pogácsa recept

A tészta hozzávalóit felsorolás sorrendjében kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, dagasztjuk-kelesztjük. Nézzünk rá: ha túl lágy lenne, tegyünk hozzá lisztet, ha keményen kopog, akkor folyadékot. Míg a tészta kel, addig megtisztítjuk a hagymákat. Félfőre vágjuk, a vajon megpároljuk lassú tűzön, hogy egészen omlóssá váljon. Langyosra hűtjük...

Hagymás recept

Hagymás recept

Szénhidrátnap. Ez az a nap amikor tortát vagy sütit lehet fogyasztani. Érdekes módon, mi most nem édességre vágytunk. Pedig a nap 24 órájában jöhet a süti. Igen ám, de volt egy bökkenő. Nem lehet benne krumpli, túró sem (pedig mindkét változatot szeretjük). Akkor mi legyen, hogy ízes pogácsa kerüljön az asztalra?

Hajtogatott elkészítési mód

Hajtogatott elkészítési mód

Hozzávalók: - 3 dl tej - 10 dkg vaj - 50 dkg liszt - 3 dkg élesztő - 1 mk. cukor - 2 mk. só Ezen kívül: - 10 dkg vaj - 20 dkg reszelt sajt - 1 tojás - a tetejére még: reszelt sajt/szezámmag, mák, kömény, tökmag, stb. A tészta hozzávalóit kenyérsütő gép üstjébe sorakoztatjuk, rugalmas tésztává gyúrjuk - illetőleg hagyományos kelt tésztát készítünk: tejben felfuttat az élesztő...

Hajtogatott krumplis pogácsa

Hajtogatott krumplis pogácsa

Légies volt, könnyed, magas és fantasztikusan finom. A hétvégi szülinapozásra készült ez is, hogy legyen, ami felszívja az étvágygerjesztőket. Két tepsinyi mennyiségből 3 darab maradt - szerintem már senki nem merte kivenni az utolsókat... S recept iránti igényét nyújtotta be anyósom és sógornőm is!

Házi elkészítés

Házi elkészítés

Ezzel a recepttel egy időben nagyon sokat dolgoztam. Csak annyit mondhatok róla, szerintem kiváló! A só és cukor finom változtatásával mindenki saját szája-ízére alakíthatja a pogácsa ízvilágát. Elkészítési idő: min. 220 perc...

Tuti menü