Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pogácsa linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Hogyan - Omlós [3. oldal]
részletek »

Pogácsa képes leírás: Hogyan - Omlós [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: pogacsa.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
Hogyan kell elkészíteni?

Hogyan kell elkészíteni?

Nemrég megkínált valaki ezzel a jó kis pogácsával. Nagy finom, laza a tésztája, légiesen könnyű, mint amilyent a pékségben árultak gyerekkoromban. Pont, mint amilyennek egy pogácsának lennie kell. Persze elkértem a receptet, úgy gondolom, ettől nem foszthatjuk meg a világot...

Húsos pogácsa

Húsos pogácsa

A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk. 1 doboz húskonzervet villával széttörünk, hozzáadjuk a margarint, borssal ízesítjük...

Igazi sajtos pogácsa

Igazi sajtos pogácsa

Hozzávalók: - 1 kg liszt, - 50 dkg vaj, - 4 dl tejföl, - só ízlés szerint, - 2 db tojás, - 7 és fél dkg élesztő, - 1 dl bor, - 10 dkg reszelt sajt Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beleteszem a só, pici tejjel élesztőt, tojást, sajtot, tejfölt, a bort. Összegyúrjuk (ne legyen kemény), majd kelesztjük 20 percig. Elnyújtjuk félujjnyi vastagra, elöl-hátul felhajtjuk, és újból elnyújtjuk 20 perc múlva. A 20 perc elteltével ujjnyira megnyújtjuk, megvagdaljuk a tetejét, kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, megkenjük tojással. Ízlés szerint sajtot is lehet a tetejére szórni. Előmelegített sütőbe (forró legyen!) tesszük és kisütjük...

Isteni krumplis pogácsa

Isteni krumplis pogácsa

Isteni finom pogácsa egy kedves ismerőstől! Hálás köszönet érte, nálunk családi kedvenc lett. Hozzávalók: 25 dkg főtt krumpli, 3 tojássárgája, 1 Ráma kocka, 50 dkg liszt, 2-3 dkg élesztő, cukor, só és tej...

Káposztás pogácsa

Káposztás pogácsa

A káposztát lereszeljük, megsózzuk és picit állni hagyjuk. Kevés olajat melegítünk és megbarnítjuk benne a cukrot, majd hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, puhára pároljuk a végén ízlés szerint borsozzuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a langyos, cukros tejben megfuttatott élesztőt, a tejfölt, a sót...

Hirdetés
Káposztás pogácsa elkészítése

Káposztás pogácsa elkészítése

Na a múltkor mondtam, hogy kettővel bővült a sós sütijeim száma. A koktél kréker keksz volt az egyik, és íme, ez a másik. Nagyon finom. De egy dolgot már most tisztázzunk. Ez nem egy ötperces téma, mint a fantasztikus túrós pogácsa, hogy pikkpakk összegyúrom, aztán már meg is van. Ez konkrétan olyan, hogy nekiálltam kb 3 körül, aztán este 6-7-re lett kész az első adag, mosogatással mindennel együtt kb 8. Aztán beszéltem Anyukámmal, kérdezte, hogy na és mit csináltam délután, én meg úgy éreztem magam, mintha minimum háromfélét sütöttem volna, de csak ezt az egy tételt tudtam felsorolni. Szóval melós. Főleg ha 1 kg lisztből csinálod, amit soha többé nem fogok elkövetni...

Káposztás pogácsa Öcsitől

Káposztás pogácsa Öcsitől

Lereszeljük a káposztát és félórára besózzuk. Kinyomkodjuk és az olajon a cukor­ral, kevergetve szép barnára pirítjuk, erősen borsozzuk, majd kihűtjük. Összegyúrjuk a réteslisztet a margarinnal, a tejben megfuttatott élesztővel, a tojássárgájával, sóval és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk...

Káposztás pogácsa recept

Káposztás pogácsa recept

Káposztás pogácsa receptje a Finom receptek oldalán! Több, mint 10000 recept 130 kategóriában. Kell egy jó recept? Nálunk biztosan megtalálod a kedvenc ételed receptjét. Receptek képekkel, leves receptek, főételek, húsételek, halak, vegetáriánus receptek, lángos receptek, sütemények, desszertek, muffin, fánk receptek, befőzés, savanyúság. Tippek-trükkök-praktikák. Ha kell egy finom recept, akkor Finomreceptek.hu - Az online receptkönyv.

Krumplis pogácsa

Krumplis pogácsa

Krumplis pogácsát készíthetünk élesztős kelt tésztából és élesztő nélkül is. Ebben az esetben nem fog megnőni a pogácsa, de az íze ugyanolyan kitűnő. Krumplis pogácsa hozzávalók: - 5 közepes főtt burgonya - 50 dkg liszt - 2,5 g élesztő - 1 dl tej - 2 dl tejföl - tojás a kenéshez - 2 teáskanál só...

Hirdetés
Krumplis recept

Krumplis recept

A lisztet a zsírral v. vajjal, és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót és az egészet jól összedolgozzuk. Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként négyszer hajtogatjuk. minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel összekevert tojással. Az utolsó hajtogatás után 3 cm vastagra nyújtjuk...

Leveles sajtos pogácsa

Leveles sajtos pogácsa

Elkészítése: először mérjünk ki 30 dkg lisztet, morzsoljuk bele az élesztőt, keverjük bele a sót, morzsoljuk bele a zsírt, szórjuk bele a sajtot, majd dolgozzuk össze a tejföllel és a tojással.Ha szükséges még a többi lisztet is adjuk hozzá, de a tésztánk ne legyen túl kemény, hogy könnyen lehessen nyújtani. 30 percig pihentetjük, majd 4 szer hajtogatjuk, negyedórás időközönként...

Leveles tepertős pogácsa

Leveles tepertős pogácsa

A mai napig Lajos Mari receptje alapján készítem a tepertős pogácsát, aminek egyébként számtalan variációja van. Titka a jó minőségű töpörtyű, ami kellemes mellékterméke a zsírolvasztásnak. A töpörtyű kivételével a hozzávalókból közepesen kemény tésztát gyúrok (a tésztába is teszek sót!), majd letakarva 30 percig pihentetem. Amíg pihen, addig ledarálom a töpörtyűt (legegyszerűbb botmixerrel), jócskán sózom és borsozom...

Leveles vajas pogácsa

Leveles vajas pogácsa

Hozzávalók 1 kg finom liszt, 50 dkg vaj, 3 dl tejföl, 2-3 dl víz (amennyit gyúrás közbe felvesz), 2 teáskanál ecet, 5 teáskanál só, A lisztet egy mély tálba teszem, közepébe helyezem a tejfölt, a sót és az ecetet. Gyúrás közbe öntöm hozzá a vizet, annyit, hogy jól gyúrható legyen. Kicsit pihentetem, majd elnyújtom, vékonyan belekenek egy réteg vajat és összehajtom. Fél óra pihenő a hűtőbe, majd ismét nyújtás és egy újabb réteg vaj. A hajtogatásnál igyekszem mindig ugyan abból az irányból, ugyan olyan formában összehajtani a tésztát, így lesz igazán leveles (állítólag)...

Magvas elkészítési mód

Magvas elkészítési mód

Már napok óta készülök pogácsát sütni, és már nem halogattam tovább, ma végre megsütöttem. Gulyásleves mellé nagyon kiadós ebéd kerekedett belőle. Többféle pogácsa receptem is van, de végül ez mellett a magvas pogácsa mellett döntöttem. Mivel sütőporral készült, így egy finom omlós tésztát kaptam. Tökmagot és szezámmagot tettem bele...

Magvas pogácsa (vegán)

Magvas pogácsa (vegán)

A tejből, a lisztből és az élesztőből kovászt készítünk. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt jól kidagasztjuk. A kidolgozott tésztába belegyúrjuk a magvakat, majd letakarva a kétszeresére kelesztjük...

Nagyi féle recept

Nagyi féle recept

Kimérünk 30dkg lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a sót,belemorzsoljuk a zsírt és beleszórjuk a reszelt sajtot. Amikor ez a mindenbele masszánk megvan, összedolgozzuk tejföllel és tojással. Ha szükséges még hozzá liszt, akkor adunk még hozzá. 30 percig állni hagyjuk, majd 4x hajtogatjuk, minden hajtás közt várunk negyed órát (kinyújtjuk és jobbról balra félbehajtjuk, majd balról jobbra, majd fentről lefele stb.)...

Omlós vajas recept

Omlós vajas recept

Egy régi receptkönyvben találtam 'vajas pogácsa' néven, és teljesen olyan, mint a Fornetti. Sok sikert! A vendégek imádni fogják, persze frissen a legjobb. A lisztben elmorzsoljuk a margarint. A langyos tejbe beletesszük az élesztőt. A tojást és a tejfölt elkeverjük, cukrot és sót teszünk bele (kóstolgatni kell, ne legyen túl sós, de azért érződjön)...

Tuti menü