Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pogácsa linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Tepertős - Variációk [5. oldal]
részletek »

Pogácsa képes leírás: Tepertős - Variációk [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: pogacsa.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
Tepertős pogácsa

Tepertős pogácsa

A liszteket, sót, sikért, cukrot és olajat a kenyérsütőgépbe teszem. A tejet meglangyosítom, az élesztőt feloldom benne, az üstbe öntöm. Dagasztás programon megdagasztatom és megkelesztem. (Vagy robotgéppel dagasztani, és letakarva, langyos helyen 1 órát keleszteni.) Addig a tepertőt ledarálom, kissé megsózom, kevés őrölt borssal megszórom. A megkelt tésztát lisztezett nyújtólapon fél cm vastag téglalappá nyújtom...

Tepertős recept

Tepertős recept

Az élesztőt egy dl langyos tejben, egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk. A tepertőt robotgép késes karjával összeaprítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, frissen őrölt borsot, a zsírt, a tejfölt és joghurtot, egy egész tojást és a felfuttatott élesztőt. 1 perc alatt összekeverjük a géppel, majd lisztezett deszkára borítjuk a tésztát. Kézzel még kicsit átgyúrjuk, meglisztezzük a tetejét, és egy tállal lefedve, egy órán át pihentetjük...

Túrós elkészítés

Túrós elkészítés

A túrót a margarinnal összemorzsoljuk, könnyebb, ha a margarin nem túl hideg, hanem szobahőmérsékletű, lágyabb. Hozzákeverjük a lisztet, ízlés szerint egy kis sót teszünk bele. A tészta lágyabb lesz, mint gondoljuk, ezért hűteni kell kb. fél óráig...

Túrós elkészítési mód

Túrós elkészítési mód

Szitán vagy krumplinyomón áttörjük a túrót. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral és az élesztővel, felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a margarint apró kockákra vágjuk. A tejfölben simára keverünk 2 tojássárgáját és 1 evőkanál sót. A sajtot megreszeljük. Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a lisztben a margarint, közepébe mélyedést készítünk. Hozzáadjuk az élesztős tejet és a tejfölt, összegyúrjuk (egészen lágy tésztát kapunk), hozzátesszük a túrót, majd cipót formálunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen fél órát kelni hagyjuk...

Túrós pogácsa

Túrós pogácsa

Ez a túrós pogácsák hercegnője. Semmi mesterséges lazítás, csak a vaj és a túró alkotta természetes csoda. Könnyű, és nagyon ízletes, ne hagyja ki! A túrós pogácsa Elkészítési ideje körülbelül 80 perc.

Hirdetés
Túrós, sok magvas pogácsa

Túrós, sok magvas pogácsa

Egyszer már készítettem hasonlót, de juhtúróval. Most sima túrót használtam, meg temérdek magot, amivel feldobtam az egész ízvilágát. Viszont, nem tudom, hogy ti jártatok-e már így, mint én a mostani sütésnél, hogy amikor megkóstoltam a bekevert tésztát, sósnak éreztem, még féltem is, hogy elsóztam, amikor meg kisült, nagyon sótlan lett. De ettől függetlenül jó lett...

Túrós-sajtos pogácsa

Túrós-sajtos pogácsa

Ez a pogi is a hétvégi sütögetés terméke: a sok édes mellett kellett valami sós nasi. Irtó finom, hamar elkészül és szerencsére nem kell hajtogatni sem. Szerintem frissen-langymelegen a legtökéletesebb!

Tutitippek az elkészítéshez

Tutitippek az elkészítéshez

Italozgatáshoz, aperitif mellé, partikra vagy házibulihoz jár egy kis sós harapnivaló. Ilyen ez a nagyon egyszerűen elkészíthető, kiadós sajtos pogácsa, amely tésztát tetszés szerint variálhatunk mind a formát (pl a képen látható perecet), mint pedig a tetejére kerülő fűszereket illetően...

Vajas elkészítés

Vajas elkészítés

A lisztbe belekeverjük a sütőport. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, beleütjük a tojásokat, beleszórjuk a sót és tésztává gyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét megkenjük tojással, tepsibe tesszük és forró sütőben kisütjük.

Hirdetés
Vajas pogácsa

Vajas pogácsa

Anyukám receptje szerint. Ezt a fajtát szeretem a legjobban. Ha jön hozzánk sosem felejt el sütni nekünk ilyet, így nekem ritkán kell csinálni, de most megkívántam. Ő mindig ducibbakat és magasabbakat készít, de én most csak a közepes pogiszaggatót használtam, így több lett belőle. Ebből az adagból így kb. 70-80 darab jön ki. Ezzel elleszünk egy ideig. Ha zacsiba tesszük, vagy letakarjuk frissen tartó fóliával az edényt, napokig puha marad...

Vajas-tejfölös elkészítési mód

Vajas-tejfölös elkészítési mód

A fél deci tejben egy kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, és az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk addig, amíg a tészta össze nem áll. Körülbelül 10 percig kelesztjük. Utána nyújtjuk és hajtogatatjuk, fölülről lefelé, jobbról balra az egyharmadát, a másik harmadát pedig aláhajtjuk. Utána pihentetjük, nagyjából 10-15 percig, majd megismételjük a hajtogatást...

Variációk az elkészítésre

Variációk az elkészítésre

Rétestésztát készítünk fél kiló lisztből, egy tojással, diónyi zsírral, két deci tejföllel és 1 deka szétmorzsolt élesztővel. Kinyújtjuk ujjnyi vastagra. 35 deka sózott, borsozott tepertőt megdarálunk és három egyenlő részre osztunk. Egyharmadát rákenjük a kinyújtott rétestésztára, azután a tésztát négyrét összehajtjuk, jól megfigyelve, hogy melyik oldalról, milyen sorrendben történik a hajtogatás...

Tuti menü